Nieuws

*10/12/2022

Onze eerste productie na de corona-tijd was meteen een zeer groot succes! Jullie waren massaal aanwezig op onze musical “Oliver”. Met drie volle zalen werd dit een succes waarvan we op voorhand niet hadden durven dromen. Jullie waren geweldig!!

Het KKLT is dus opnieuw vertrokken voor een nieuw jaar. Een jaar waar we samen met jullie iets prachtigs van zullen maken.

  • We starten met ons jaarlijks Nieuwjaarsconcert dat doorgaat op zondagen 15 en 22 januari 2023, telkens om 14.45 uur. Het wordt opnieuw een groots spektakel met o.a. Ann De Winter, Stefaan Vandenbroucke, Frederik Arie, Mirjana Decock, David Lammens en twee speciale gasten: Nicola Vigna en Bart Snauwaert!
  • Onze tweede productie is de operette der operettes! Na twee jaar van uitstel kunnen we eindelijk onze topper “De Lustige Weduwe” spelen. Deze operette spelen we op zondagen 19 en 26 maart en 2 april 2023, telkens om 14.45 uur. Het wordt een prachtig stuk waaraan heel veel werk is voorafgegaan: de repetities vangen nog dit jaar aan en de prachtige decors die tot meer dan 4 meter hoog zijn, staan nu al klaar in onze depot!

Tickets voor zowel het nieuwjaarsconcert als voor de operette ‘De Lustige Weduwe’ zijn te bekomen via:

– Ticketservice Kortrijk, T 056/23.98.55, ticketservice@kortrijk.be

– onze website

Na ons laatste optreden van ‘De Lustige Weduwe’ wordt de schouwburg voor minstens 2 jaar gesloten wegens grote verbouwingen. Een grote uitdaging voor alle culturele verenigingen die gebruik maken van de schouwburg. Met het bestuur zijn we koortsachtig op zoek naar alternatieven. Het wordt geen gemakkelijke oefening, maar we doen er alles aan om samen met jullie deze twee jaar te overbruggen. Jullie krijgen later hierover verder meer info.

Het bestuur kijkt ernaar uit om jullie allemaal terug te zien op ons Nieuwjaarsconcert en de operette ‘De Lustige Weduwe’!

Ten slotte wensen we aan ieder van u een zalig kerst en een prachtig nieuwjaar!!

Geniet met volle teugen van het leven en van het KKLT.

Tot volgend jaar!


*7/02/2022

De audities voor de musical ‘Oliver’ gaan nog steeds door op zaterdag 19 februari 2022.
 
Flyer audities Oliver groen.jpg
 
Om de nodige afstand en veiligheid te kunnen garanderen zullen de audities doorgaan in het ontmoetingscentrum De Vonke in Heule.
 
Kandidaten die reeds zijn ingeschreven, blijven uiteraard hun inschrijving behouden en ontvangen binnenkort een definitieve uitnodiging voor de audities.
 
Kandidaten die nog wensen in te schrijven, kunnen dit nog tot zaterdag 12 februari door te mailen naar secretariaakklt@gmail.com

 


*5/12/2021

Voor de tweede maal op rij worden we teruggefloten door de experten en de regering en kunnen/mogen we ons nieuwjaarsconcert en de operette ‘De Lustige Weduwe’ niet laten doorgaan.

Alles was er om op 16 en 23 januari een uniek en prachtig concert te spelen: de zalen liepen vol, de repetities waren opgestart, het orkest en de solisten probeerde de eerste muziekstukken te spelen/zingen en het koor was er ook al helemaal klaar voor. Alles terug naar af. We hadden nochtans goede hoop dat het dit keer wel zou lukken. Dit doet bij iedereen pijn.

Maar het bestuur van het KKLT neemt zijn verantwoordelijkheid. We willen niet dat ons publiek, orkestleden, koorleden,… ziek zouden worden na hun aanwezigheid op onze vertoningen. Daarvoor hebben we te veel respect voor jullie allemaal.

Er werd beslist dat iedereen zijn ticket zal terugbetaald krijgen. De mensen van de schouwburg Kortrijk doen hiervoor de komende tijd het nodige.

Tickets zijn nu al verkrijgbaar aan de balie van de schouwburg, via de telefoon op het nummer 056/23.98.55 of via onze website www.kltkortrijk.be – knop “Tickets”.

In het najaar spelen we dan onze musical “Oliver”. Een ongelooflijk mooie voorstelling waar jullie absoluut moeten aanwezig zijn.

Op 15 en 22 januari 2023 brengen we dan ons uitgesteld Nieuwjaarsconcert, noteer dus ook alvast in jullie agenda!

Beste vrienden en vriendinnen,

Het bestuur hoopt dat we verder kunnen werken aan onze volgende producties die we dan met succes en zonder corona kunnen brengen. We wensen jullie allemaal een zalig kerst en een gelukkig 2022! We kijken uit naar betere tijden.


*3/07/2021

We gaan stilletjes naar het licht van onze vrijheid. Als alles verder goed evolueert, kunnen we straks ons nieuw programma voorstellen. Het KKLT heeft jullie gemist en we hopen dat we jullie allemaal gezond en wel mogen terugzien. Maar ook bij onze vele bewonderaars zijn er zeker mensen ziek geworden of hebben we mensen verloren. Het bestuur van het KKLT leeft mee met deze families.

Net zoals binnen de hele culturele sector zullen we terug rechtstaan en verder werken aan onze doelstelling: het brengen van prachtige muziek, operette, musical, zang en melodieën. Samen met jullie allemaal willen we ons terug amuseren in onze prachtige schouwburg!

We bereiden ons nu volop voor op het nieuwe seizoen 2022. Dit wordt een seizoen van wederopstanding en willen we onze schouwburg opnieuw vullen tot de nok!

Vanaf nu zal ons seizoen zich in eenzelfde jaar afspelen:

– Ons uniek nieuwjaarsconcert: zondagen 16 en 23 januari 2022.

– “De Lustige Weduwe”: zondagen 20, 27 maart en 3 april 2022.

– Musical “Oliver”: zondagen 9, 16 en 23 oktober 2022.

Van zodra alles geregeld is, zullen we jullie allen als eerste op de hoogte houden van ons programma.

Wees ondertussen voorzichtig, hou het nog even vol, het einde van die moeilijk periode is in zicht.


*14/10/2020

Het voorbije seizoen 2020-2021 hadden we opnieuw een prachtig programma uitgestippeld, maar na lang beraad heeft het bestuur van het KKLT met zeer veel pijn in het hart beslist om het seizoen 2020-2021 volledig af te annuleren.

Het was zeker geen gemakkelijke keuze, maar de slechte toestand van het Coronavirus laten ons niet toe om in januari ons nieuwjaarsconcert te spelen of onze operette in maart te vertonen. We willen in geen enkel geval ons publiek in gevaar brengen.

Daarnaast is ook de capaciteit van de schouwburg om dezelfde reden sterk verminderd zodat we niet iedereen een plaats zouden kunnen geven.

Het KKLT zal zich nu volledig toespitsen op ons volgend seizoen 2021 – 2022. We zullen er een uniek seizoen van maken met uiteraard ons nieuwjaarsconcert, de operette “ De Lustige Weduwe” en de musical Oliver.

We hopen dat we tegen dit nieuwe seizoen ver weg zijn van dit vreselijke virus…

Uiteraard hopen we jullie allemaal gezond en wel terug te mogen begroeten. Hou jullie goed!


*16/07/2020

Seizoen 2019-2020 eindigde onverwacht heel snel en noodgedwongen sloten we een tijdje de deuren omwille van de corona-epidemie. Nu staan we te trappelen van ongeduld om ons nieuw seizoen te starten maar zijn de vooruitzichten voorlopig niet goed en onduidelijk.

We hadden gehoopt de musical “OLIVER” te spelen in oktober, maar dit is helaas niet mogelijk. We hebben geen zicht op het feit of we al dan niet zullen mogen spelen, maar ook is de tijd te kort om nog alle voorbereidingen te treffen. Een dergelijke musical vraagt heel wat inspanningen zoals decors, repetities, koor, orkest,…

We moeten ons voor seizoen 2020-2021 noodgedwongen (en onder voorbehoud) toeleggen op ons NIEUWJAARSCONCERT en onze uitgestelde operette DE LUSTIGE WEDUWE. 

  • Het nieuwjaarsconcert zal (onder voorbehoud) doorgaan op 17 en 24 januari 2021.
  • De Lustige Weduwe wordt (onder voorbehoud) gespeeld op zondagen 14, 21 en 28 maart 2021.

De Schouwburg Kortrijk bouwt de zaal om naar de iconische balzaal zoals vroeger. Zo kan het publiek flexibel, veilig en comfortabel plaatsnemen in bubbels en dit tot einde 2020. Hoe de zaal eruit zal zien voor ons Nieuwjaarsconcert 2021 is voorlopig nog onduidelijk. Hoe ziet zo’n balzaal eruit? Meer informatie: https://www.schouwburgkortrijk.be/

 We hopen dat we zo vlug als mogelijk de reservaties kunnen opstarten en brengen jullie hier bij meer nieuws meteen van op te hoogte!


*16/01/2019

Het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel wenst jullie een stralend, plezierig en vooral een GEZOND 2019!

Aanstaande zondag 20 januari 2019 gaat de première door van ons nieuwjaarsconcert in de Stadsschouwburg Kortrijk! Tot dan!


*06/09/2018

In samenwerking met het Carloconitheater brengt het KKLT de onsterfelijke musical ‘The Sound of Music’ in de Stadsschouwburg Kortrijk!
Kom genieten van het verhaal van de familie Von Trapp, de overbekende liedjes…. Haast jullie want de tickets vliegen reeds de deur uit!

Tickets zijn verkrijgbaar via www.kltkortrijk.be of via UiT in Kortrijk.


*25/10/2017

De data voor seizoen 2018-2019 zijn gekend:

Operette oktober 2018: 7 – 14 en 21 oktober 2018

Nieuwjaarsconcert 2019: 20 en 27 januari 2019

Operette maart 2019: 17 – 24 en 31 maart 2019


*08/08/2017

Volg ons nu ook op Instagram!

https://www.instagram.com/kltkortrijk/


*23/03/2017

Eerste reacties na de première van ‘Viktoria en haar huzaar’!


*15/03/2017

Vanavond onze laatste generale repetitie en daarna in rechte lijn naar de première van ‘Viktoria en haar Huzaar’: Nu zondag (19 maart) in Stadsschouwburg Kortrijk!


*27/02/2017

Repeteren, genieten en uitkijken naar onze laatste productie van dit seizoen: Operette ‘Viktoria en haar huzaar’ van Paul Abraham!

Genieten jullie met ons mee in de stadsschouwburg Kortrijk op 19, 26 maart & 2 april??


*21/01/2017

Morgen is het zover: Orkest en beiaard spelen samen in ons nieuwjaarsconcert!!

http://www.focus-wtv.be/video/orkest-en-beiaard-spelen-samen-uniek-concert-0


*18/01/2017

De generale repetities zijn achter de rug en we zijn er helemaal klaar voor! Jullie ook?

Laat u tijdens ons nieuwjaarsconcert (22 & 29 januari) wederom muzikaal verwennen met prachtige melodieën uit musicals en operettes, bekende meezingers… gezongen door:

Ann De Winter & Stefaan Vandenbroucke


*05/01/2017

Nieuwjaarsconcert 2017

Dit jaar mogen we Frank Deleu, beiaardier van Brugge, verwelkomen. Vroeger was Frank gekend als beiaardier van Kortrijk en hij komt voor ons nieuwjaarsconcert met heel veel plezier terug naar Kortrijk.
Speciaal voor hem werd een elektronische beiaard gemaakt door de firma Clock-O-Matic, gekend door hun samenwerking met o.a. André Rieu.

Naast Frank Deleu mogen we ook Benjamin Verstraete verwelkomen die er als percussionist een concert van zal maken om ‘U’ tegen te zeggen!

*Zondagen 22 en 29 januari om 14u45 in de Stadsschouwburg Kortrijk.

nieuwjaarsconcert-2017